8 tips om zorgeloos met je trouwe viervoeter te vliegen

14 augustus 2018 | Door: 
Annabel Arkesteijn

Ga je binnenkort op vakantie en wil je je hond meenemen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels en tarieven voor het reizen met huisdieren. Kun je door de bomen het bos niet meer zien? Met deze 8 tips wordt je reis met je trouwe viervoeter een succes.

Booking.com: zoveel mensen hebben spijt van niet gemaakte reizen

14 augustus 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

Dagdromen over die verre vakantie of die vette roadtrip, maar iets houdt je tegen om daadwerkelijk te boeken? Je bent niet de enige. Onderzoek van Booking.com en ili laat zien dat wereldwijd maar liefst 71 procent van de reizigers spijt heeft van een niet gemaakte reis.

Tip: zo vind je de leukste stops voor onderweg

13 augustus 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

Ga jij binnenkort op vakantie met de auto en kun je wel wat leuke tips gebruiken voor onderweg? Dan is Breakzy iets voor jou! Deze reisapp laat de leukste stopplekken zien langs de snelweg in Europa. Kies bijvoorbeeld voor een waterval waar je kunt picknicken, een speeltuin of restaurant met uitzicht in plaats van een saaie rustplaats.

Dit zijn de meest voorkomende medische klachten op vakantie

13 augustus 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

Huiduitslag, insectenbeten en diarree zijn de drie meest voorkomende medische klachten van Nederlandse reizigers, zo blijkt uit gegevens van het medisch contactcentrum van Medicinfo. Opvallend dit jaar is de toename van het aantal jongeren dat de medische appdienst gebruikt om zo anoniem vragen te stellen over een mogelijke soa of zwangerschap.

PETA waarschuwt: gevaren van olifantenritten

10 augustus 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

Stichting PETA adviseert reizigers om olifantenritten te mijden, gezien het aantal gevallen van ziektes bij olifanten en mishandelingen in onder andere India. Daarnaast heeft PETA India een oproep gedaan aan het ministerie van Volksgezondheid om de besmette olifanten in quarantaine te plaatsen.

Ga op Instagram-rondreis met Corendon

10 augustus 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

Vakanties draaien vaak om lekker eten, zonnige oorden en goed gezelschap, maar, eerlijk is eerlijk: het oog (en Instagram) wil ook wat. Hiervoor heeft Corendon de Instagram rondreis geïntroduceerd, waarmee vakantiegangers zoveel mogelijk Instagramwaardige locaties bezoeken. De eerste rondreis van dit nieuwe concept is een reis door het prachtige Anatolië met onder andere een bezoek aan het #instagrammable Cappadocië.

Dit zijn de beste Europese hotspots voor singles

6 juli 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

Single en nog in dubio wat te doen tijdens je welverdiende zomervakantie? Je bent niet de enige, blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl. Kortom, tijd voor actie! Lexa.nl helpt de Nederlandse single een handje en lanceert vandaag, op Internationale Zoendag, de Dating Map.

Ryanair-reizigers opgelet: dit zijn jouw rechten deze zomer

6 juli 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

Vlieg jij deze zomer met Ryanair, bereid je dan vast voor op de aangekondigde stakingen van de luchtvaartmaatschappij. Mogelijke gevolgen hiervan zijn namelijk geannuleerde of vertraagde vluchten op een aantal Europese luchthavens in Nederland, België, Italië, Spanje en Portugal.

Dinsdag beste dag om te vliegen deze zomer

5 juli 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

Heb jij vakantieplannen deze zomer? Zorg dan dat je vlucht vertrekt op een dinsdag! Op deze dag zijn op Schiphol en Eindhoven Airport de minste vluchten vertraagd. Woensdag en maandag zijn de slechtste dagen om te vliegen, zo blijkt uit data van AirHelp.

Student? Geniet van 30 procent korting op een hotelovernachting!

5 juli 2018 | Door: 
Noortje Hooghiem

Een studentenkaart, een hechte vriendengroep en een gezonde dosis wanderlust: meer heb je niet nodig om in juli en augustus met dertig procent korting een kamer te boeken in één van de zeshonderd ibis-hotels in 44 (!) landen.

Helft van de Nederlanders gaat relaxed op vakantie

20 juni 2018 | Door: 
Renée Hoes

Uit onderzoek van Nationale-Nederlanden blijkt dat slechts de helft van de Nederlanders relaxed op vakantie gaat. Stress treft jonge gezinnen het zwaarst: minder dan de helft gaat ontspannen op vakantie. Jonge stellen en 65-plussers hebben het minst last van vakantiestress.

Fit blijven terwijl je geniet: maak kennis met Trentino

14 juni 2018 | Door: 
Roos Jansen

Blijf jij graag fit tijdens je vakantie? Maak dan kennis met Trentino, waar 5.000 kilometer aan wandelpaden door valleien, bergen en langs berghutten zorgen voor de ideale ‘fitvakantie’.
 

Zoek en vergelijk

Vlucht

Hotels

Huurauto

Copyright Reismedia BV 2018