Een van onze favoriete plekken om vintage parels op de kop te tikken is Londen. Je vindt er de leukste vintage winkeltjes, kringlopen en toffe vlooienmarkten waar je je ogen uitkijkt. Wij vroegen locals Leonie en Jessica naar hun favoriete plekken om vintage te shoppen in Londen. You’re welcome!

Hier moet je zijn als je zin hebt in vintage shoppen in Londen.

Markten, leuke vintage winkeltjes en kringlopen. Het is er allemaal in Londen, maar bij deze 8 moet je echt zijn.

4 x vintage shoppen

Leonie Roderick is journalist voor The Times en woont al bijna zeven jaar in Londen. En nee, de wereldstad verveelt haar nog lang niet. Ze deelt haar favoriete hotspots in Londen om vintage te shoppen.

Fara

“De Engelsen zeggen niet voor niets “Follow the money”. In Notting Hill zitten veel kringloopwinkels, waar rijke buurtbewoners regelmatig designer items doneren. Bij Fara kan je vaak grote merken voor een prikkie vinden.”

Rokit Vintage

“Pal tegenover Camden Underground station vind je Rokit Vintage – en je kunt daarna gelijk de markt in.”

House of Vintage

“Oost Londen is super hip, en als het aan House of Vintage ligt blijft dat nog even zo. Het hangt er vol met mooie geborduurde truien en stoere bomber jackets.”

The Restoration

“The Restoration in Stoke Newington zit goed verstopt, maar is het zoeken waard. In hun atelier blaast de winkel vintage meubilair een nieuw leven in.”

4 x (vlooien)markten

Naast vintage winkels zijn er ook vier vlooienmarkten waar je naast lekker eten, ook prachtige items kunt vinden. Jessica van der Kroef vertrok op haar 24ste naar Londen met het plan om in een half jaar haar studie af te maken. Fast-forward vier jaar en ze is Londen nog steeds niet zat. Dit zijn haar favoriete vlooienmarkten in Londen.

Greenwich Market

“Hier verkopen lokale kunstenaars hun waren, van fotografie tot handgemaakte sieraden.”

Broadway Market

“Deze markt in de hippe wijk Hackney is een walhalla voor foodies, en met London Fields park op steenworp afstand is dit de perfecte plek voor een warme zaterdagmiddag.”

Columbia Road

“Op zondag wordt de gezellige winkelstraat Columbia Road omgetoverd tot de kleurigste straat van Londen voor de bloemenmarkt.”

Portobello Road

“Een dagje antiek neuzen doe je op Portobello Road, één van de grootste markten in Londen. Het is vaak druk, dus zorg dat je er vroeg bij bent.”

Dit is waar je ze vindt:

Waar ga jij vintage shoppen in Londen?

Dit zijn trouwens ook nog andere steden in Engeland die een bezoekje waard zijn. Ben je daar al geweest?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in