Of je nou op zoek bent naar luxe, plekken om te relaxen en te genieten van de zon of juist wat cultuur wilt opdoen, Dubai has it all. Je hoeft je hier geen moment te vervelen. Speciaal voor jullie hebben wij de leukste dingen om te doen in Dubai op een rij gezet. Enjoy.

Dit zijn de leukste dingen om te doen in Dubai.

Een van de dingen die Dubai zo fijn maakt, is het feit dat er genoeg en veel verschillende dingen te doen zijn. Relaxen? Check. Van cultuur genieten? Check. Het kan er allemaal.

Shopping time

Een bezoek aan Deira en de Dubai Souks zijn natuurlijk een must. Verstopt in kronkelige, nauwe straatjes vind je onder andere kramen met hebberigmakend zilver-werk, kruiden, kleding, vloerkleden en natuurlijk snacks. Als tegenhanger heb je in Dubai ook ontzettend veel grote winkelcentra.

Bootje varen

Bij de Dubai Creek vind je een verzameling aan abra’s (traditionele Arabische boten). Voor slechts 1 dirham word je met locals naar de overkant gebracht waar je kunt shoppen in de bovenstaande gold- en spicesouks.

To the top

In Dubai staat het grootste gebouw ter wereld: Burj Khalifa. Een bezoekje aan de top is dus iets wat je van je bucketlist wilt kunnen strepen. Tip: plan je bezoek tijdens zonsopgang of zonsondergang en geniet van de mooie kleuren en het uitzicht.

Sheikh Zayed Mosque

Op slechts een uur rijden van Dubai vind je in Abu Dhabi de beroemde ‘The Great White Mosque’. De grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, die gemaakt is van hetzelfde heldere witte materiaal als de Taj Mahal.

Cultuursnuiven

Ga in Al Fahidi op zoek naar het oude Dubai. Een stad vol schatten aan cultuur, historie en de echte lokale bevolking. Zeker niet overslaan bij een bezoekje aan Dubai.

Dit is waar je moet zijn:

Genoeg te doen in Dubai, toch? Waneer ga jij je ticket boeken?

Benieuwd naar de leukste rooftopbars in Dubai?

Vorig artikel7 x plekken om te eten in München die je niet wilt missen
Volgend artikel6 x doen in Toronto
Avatar
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in