Heb je een trip naar het prachtige Toronto in Canada op de planning? Laat de CN Tower, Distillery District en het Royal Ontario Museum links liggen en ga voor deze minder bekende activiteiten die je kunt doen in Toronto. Of combineer ze met de bekendere tips wanneer je genoeg tijd hebt om de stad te ontdekken.

De standaard dingen doen in Toronto? Dat kan, maar met deze tips maar je je trip extra bijzonder.

Geniet van Toronto en maak de stad op een unieke manier mee.

Suppen naar de Toronto Islands

Aan de stadse drukte ontsnappen? Pak de ferry en zet een kwartiertje later voet aan wal op de Toronto Islands. De plek om te fietsen, te picknicken en te zonnen op stranden als Centre Island Beach en Ward’s Island Beach. Nog leuker: stap in een kano of op een SUP-board en vaar eigenhandig naar de eilanden.

Geheimtip voor verborgen cafés

Altijd leuk: een verborgen bar, ook wel bekend als ‘speakeasy’. Van die plekken die je niet zo maar vindt, maar via-via hoort. Zo is daar de Vatican Gift Shop in Leslieville dat een winkeltje met religieuze spullen lijkt, maar ondertussen een speakeasy is met livemuziek, bier, cocktails en pizza. Of wat te denken van Bar Batavia, een ‘late night’ cocktailbar. Een roodverlichte trap wijst de weg.

Vintage-adresjes om uitgebreid te neuzen

Toronto is een beetje het hippe zusje van New York, maar dan zonder de ‘fast life’. Net als de Big Apple is het een uitstekende stad voor vintage finds. Goede tweedehandsjes zijn helemaal in en dus zet je koers naar de wijk Ossington en de kleurrijke Kensington Market. Bij de laatste vind je bijvoorbeeld Space Vintage shopping, maar ook People’s Champ Vintage in Dundas West mag er zijn. Space is sterk in jurken en schoenen, Champ is de plek voor goede vintage sportgear.

Onder meer de gidsen van Buzz Tours nemen je mee langs de highlights van de stad te zien via PATH.

Ondergronds dwalen via PATH

Ontdek eens Toronto’s PATH-systeem, een 30 km lang ondergronds netwerk ‘downtown’ met paden die ruim 1000 winkels, 7 hotels en 6 metrostations met elkaar verbinden. Onder meer de gidsen van Buzz Tours nemen je mee langs de highlights van de stad te zien via PATH. Van de CN Tower, Maple Leaf Square, Royal York Hotel tot Yonge Dundas Square. Tegelijkertijd vertellen ze over de geschiedenis van de stad en verklappen de leuke plekjes.

Café met een grote boodschap: Poop

Als je dol bent op de poop emoji, niet vies bent van wat wc-verhalen en houdt van heerlijk ijs, dan mag je het enige echte Poop café in Toronto niet overslaan. Een normale hang-out, maar met een vette knipoog naar iets wat we allemaal dagelijks doen maar liever niet over praten. De teksten op de muren helpen je een handje op weg: ‘We’re so stinking cute together’. De ijsjes en desserts zijn beroemd en worden geserveerd in mini-toiletpotten.

Wijn voor ijskonijnen: drink Ice wine

Voor deze laatste tip moet je in de wintermaanden naar Toronto. Dan staat Ice wine op het menu, een soort zoete dessertwijn gemaakt van bevroren druiven. De Niagara-regio in Ontario is de grootste producent van dit type wijn en veel wijngaarden organiseren tours en proeverijen. Rijd bijvoorbeeld naar Peller Estates Winery & Restaurant in Niagara-on-the-Lake en combineer dit met een bezoek aan de indrukwekkende Niagarawatervallen voor en top Toronto-ervaring.

Hoe leuk klinkt Toronto? Koffers pakken en gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in